Τοποθέτηση βινυλικής ταπετσαρίας με χάρτινο υπόστρωμα

Τοποθέτηση βινυλικής ταπετσαρίας με χάρτινο υπόστρωμα

Τοποθέτηση βινυλικής ταπετσαρίας με χάρτινο υπόστρωμα

Ετοιμάστε την κόλλα σας

Κάθε μία ταπετσαρία τοποθετείται με την κατάλληλη για αυτήν κόλλα. Όταν έχετε τοποθέτηση βινυλικής ταπετσαρίας με χάρτινο υπόστρωμα, πρέπει να προσέξετε και το βάρος της. Στη συσκευασία της κόλλας, αναγράφεται η αναλογία νερού σύμφωνα με το βάρος.

ετοιμάστε την κόλλα της βινυλικής ταπετσαρίας

1.Δείτε στην συσκευασία της κόλλας σας σε πόσα λίτρα νερό πρέπει να την διαλύσετε.

2.Ρίξτε πρώτα το νερό βρύσης σε ένα δοχείο και στη συνέχεια τη σκόνη.

3.Ρίξτε στο δοχείο τη σκόνη σιγά-σιγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν σβόλοι στο μείγμα σας, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.

4.Αφήστε το  μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Δείτε στη συσκευασία πόσα λεπτά πρέπει να ξεκουραστεί. Το μείγμα σας πρέπει να είναι πηχτό σαν ζελέ.

5.Ανακατέψτε άλλη μία φορά και η κόλλα σας είναι έτοιμη για χρήση.

Εφαρμόστε την κόλλα στο πίσω μέρος της ταπετσαρίας

εφαρμόστε την κόλλα στο πίσω μέρος της ταπετσαρίας

Με ένα πινέλο ή ένα ρολό επάλειψης κόλλας, εφαρμόστε την κόλλα στο πίσω μέρος της βινυλικής ταπετσαρίας. Στη συνέχεια, διπλώστε την ταπετσαρία και αφήστε την για λίγα λεπτά, ώστε να απορροφήσει την κόλλα και να μαλακώσει.

διπλώστε την ταπετσαρία για λίγα λεπτά

Εφαρμόστε την κόλλα στον τοίχο

εφαρμόστε την κόλλα στον τοίχο

Στη συνέχεια, εφαρμόστε την κόλλα στον τοίχο μόνο στο σημείο όπου θα τοποθετήσετε το πρώτο φύλλο της ταπετσαρίας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο από πάνω προς τα κάτω. Χρησιμοποιήστε αλφάδι, καθώς το πρώτο φύλλο θα είναι ο οδηγός για τα επόμενα φύλλα, ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τοποθετήστε τα φύλλα ταπετσαρίας στον τοίχο

τοποθετήστε τα φύλλα ταπετσαρίας στον τοίχο

Για να τοποθετήσετε το επόμενο φύλλο ταπετσαρίας, εφαρμόστε κόλλα στον τοίχο δίπλα από το πρώτο σε πλάτος περίπου όσο είναι το φύλλο της ταπετσαρίας. Μετά, τοποθετήστε το φύλλο στο οποίο έχετε βάλει κόλλα, ακριβώς δίπλα στο πρώτο, χωρίς να το επανωτίσετε. Κόψτε τα φύλλα μερικούς πόντους μεγαλύτερα από το ύψος του τοίχου, ώστε να έχετε δυνατότητα να καλύψετε ανωμαλίες του τοίχου, εάν υπάρχουν. Προσέξτε εάν η ταπετσαρία σας συνδυάζεται. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να κόψετε τα φύλλα έτσι ώστε να ολοκληρώνεται το σχέδιο της ταπετσαρίας. Στρώστε την ταπετσαρία από το κέντρο του φύλλου προ τις άκρες με μία βούρτσα στρωσίματος ταπετσαρίας ή με ένα στεγνό πανί.

Δώστε προσοχή στις ραφές

δώστε προσοχή στις ραφές

Για να κολλήσει η ταπετσαρίας σας ομοιόμορφα, πατήστε με ένα ρολό για ραφές τις ενώσεις των φύλλων της ταπετσαρίας. Μην πιέζετε με πολλή δύναμη, καθώς ακόμα η ταπετσαρία γλιστράει.

Κόψτε το περίσσευμα

κόψτε το περίσσευμα

Κόψτε τα τμήματα της ταπετσαρίας που περισσεύουν με ένα ψαλίδι και προχωρήστε στο επόμενο φύλλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Η ταπετσαρία σας θα στεγνώσει πλήρως σε 24 ώρες. Φροντίστε η θερμοκρασία του χώρου να παραμείνει περίπου ίδια, όσο στεγνώνει η ταπετσαρία. Τέλος, προσέξτε να μην κάνει ρεύμα στο χώρο σας.

Share this post