Τοποθέτηση ταπετσαρίας με vlies υπόστρωμα

Τοποθέτηση ταπετσαρίας με vlies υπόστρωμα

Το vlies ή non-woven υπόστρωμα της ταπετσαρίας σημαίνει ότι η ταπετσαρία είναι μη υφασμένο υπόστρωμα.

Ετοιμάστε την κόλλα σας

Κάθε μία ταπετσαρία τοποθετείται με την κατάλληλη για αυτήν κόλλα. Όταν η ταπετσαρία σας είναι με vlies υπόστρωμα, πρέπει και η κόλλα σας είναι κατάλληλη για vlies ποιότητα ταπετσαρίας.

1.Δείτε στην συσκευασία της κόλλας σας σε πόσα λίτρα νερό πρέπει να την διαλύσετε.

2.Ρίξτε πρώτα το νερό βρύσης σε ένα δοχείο και στη συνέχεια τη σκόνη.

3.Ρίξτε στο δοχείο τη σκόνη σιγά-σιγά, ανακατεύοντας ταυτόχρονα. Σε περίπτωση που δημιουργηθούν σβόλοι στο μείγμα σας, ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν.

4.Αφήστε το  μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Δείτε στη συσκευασία πόσα λεπτά πρέπει να ξεκουραστεί. Το μείγμα σας πρέπει να είναι πηχτό σαν ζελέ.

5.Ανακατέψτε άλλη μία φορά και η κόλλα σας είναι έτοιμη για χρήση.

Εφαρμόστε την κόλλα στον τοίχο

εφαρμόστε την κόλλα στον τοίχο
εφαρμόστε την κόλλα στον τοίχο

Με ένα πινέλο ή ένα ρολό επάλειψης κόλλας, εφαρμόστε την κόλλα στον τοίχο μόνο στο σημείο όπου θα τοποθετήσετε το πρώτο φύλλο της ταπετσαρίας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πρώτο φύλλο στεγνό από πάνω προς τα κάτω. Στις ταπετσαρίες με vlies υπόστρωμα, βάζουμε κόλλα μόνο στον τοίχο, δεν βάζουμε κόλλα στην ταπετσαρία. Χρησιμοποιήστε αλφάδι, καθώς το πρώτο φύλλο θα είναι ο οδηγός για τα επόμενα φύλλα, ώστε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Τοποθετήστε τα φύλλα ταπετσαρίας στον τοίχο

τοποθετήστε τα φύλλα ταπετσαρίας στον τοίχο
τοποθετήστε τα φύλλα ταπετσαρίας στον τοίχο

Για να τοποθετήσετε το επόμενο φύλλο ταπετσαρίας, εφαρμόστε κόλλα στον τοίχο δίπλα από το πρώτο σε πλάτος περίπου όσο είναι το φύλλο της ταπετσαρίας. Μετά, τοποθετήστε το φύλλο στεγνό, ακριβώς δίπλα στο πρώτο, χωρίς να το επανωτίσετε. Κόψτε τα φύλλα μερικούς πόντους μεγαλύτερα από το ύψος του τοίχου, ώστε να έχετε δυνατότητα να καλύψετε ανωμαλίες του τοίχου, εάν υπάρχουν. Προσέξτε εάν η ταπετσαρία σας συνδυάζεται. Στην περίπτωση αυτή, πρέπει να κόψετε τα φύλλα έτσι ώστε να ολοκληρώνεται το σχέδιο της ταπετσαρίας. Στρώστε την ταπετσαρία από το κέντρο του φύλλου προ τις άκρες με μία βούρτσα στρωσίματος ταπετσαρίας ή με ένα στεγνό πανί.

Δώστε προσοχή στις ραφές

δώστε προσοχή στις ραφές
δώστε προσοχή στις ραφές

Για να κολλήσει η ταπετσαρίας σας ομοιόμορφα, πατήστε με ένα ρολό για ραφές τις ενώσεις των φύλλων της ταπετσαρίας. Μην πιέζετε με πολλή δύναμη, καθώς ακόμα η ταπετσαρία γλιστράει.

Κόψτε το περίσσευμα

κόψτε το περίσσευμα
κόψτε το περίσσευμα

Κόψτε τα τμήματα της ταπετσαρίας που περισσεύουν με ένα ψαλίδι και προχωρήστε στο επόμενο φύλλο, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία. Η ταπετσαρία σας θα στεγνώσει πλήρως σε 24 ώρες. Φροντίστε η θερμοκρασία του χώρου να παραμείνει περίπου ίδια, όσο στεγνώνει η ταπετσαρία. Τέλος, προσέξτε να μην κάνει ρεύμα στο χώρο σας.

Share this post